Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Η Μαγεία Από το Τέλος του Χρόνου...

Ο χρόνος είναι κυκλικός. Όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, είναι κυκλικά...

Κάθε τέλος δημιουργεί μια νέα αρχή και ο τρόπος με τον οποίο τελειώνουμε, ένα έτος της ζωής μας, βοηθά να ορίσουμε τα περιεχόμενα του επόμενου έτους, όσον αφορά εμάς.

Μια σύντομη στιγμή, προκύπτει από ανυπολόγιστα μεγάλες διαδικασίες και είναι ο σπόρος άλλων κύκλων. 


Σύμφωνα με την Εσωτερική Φιλοσοφία, κάθε έτος που περνάει είναι επίσης, μια περίληψη ολόκληρης της ζωής μας... Το τέλος κάθε κύκλου είναι η κατάλληλη στιγμή, για να αξιολογήσουμε τις νίκες και τις δυσκολίες μας, να κάνουμε απολογισμό και να ανανεώσουμε την απόφασή μας, να ζήσουμε με σοφό τρόπο.

Στο τέλος κάθε χρόνου ή φάσης της ζωής μας, τίποτα δεν μας απαγορεύει να κάνουμε απολογισμό και να αξιολογούμε την ικανότητά μας, να γεννιόμαστε και πάλι καθημερινά, να απαλλαγούμε από την τυφλή προσκόλληση στο παρελθόν και από μηχανισμούς κακίας, μίσους, φιλοδοξίας και άλλων αρνητικών συναισθημάτων.

Σχετική εικόνα 

Μπορούμε επίσης να αξιολογήσουμε, τις διάφορες "σταυρώσεις", που έχουμε ήδη δει ή υποβληθεί, στην παρούσα ζωή... 

Πόσες απελπισίες και ήττες; 
Πόσα διδάγματα αντλήθηκαν;
Ποια είναι η στάση μας, κάθε φορά που βιώνουμε μια σταύρωση, μια προδοσία και μια αδικία;

Η Ανάσταση είναι ‘’άλλα’’ Χριστούγεννα, που λαμβάνουν χώρα, σε υψηλότερο επίπεδο. Κάθε Χριστούγεννα περιλαμβάνουν κρυφά, την υπόσχεση της πλήρους Αναστάσεως, που πρέπει να επιτύχει η ψυχή μας, στο τέλος μιας μαθησιακής διαδικασίας.

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές λαμβάνουν χώρα, λίγες μέρες πριν, από το νέο έτος... Αυτή η εγγύτητα σημαίνει, ότι η γέννηση μιας σοφότερης συνείδησης, ανοίγει τις πόρτες του χρόνου... Σε Μια Νέα Πρακτική Αρχή Στην Ζωή... 

Έτσι, η καλύτερη σκηνή της Γέννησης, βρίσκεται στην δική μας καρδιά και νου: Αυτά είναι τα μέρη, όπου το θαύμα της Αναγέννησης και της Μύησης, μπορούν να συμβούν καθημερινά...

(Αποσπασματική μετάφραση, από το άρθρο του Carlos Cardoso Aveline)

Konstantinos Smixiotis

Τα Βιβλία μου Οι σκέψεις μου/ My Books My thoughts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου